23 december, 2005

Beperkt internet op het werk ?

Voor iedereen die op zijn werk mag surfen, maar jammer genoeg maar naar een paar sites die door de administrator zijn ingesteld, ik heb hier een foefke om te testen.

OK, laat ons beginnen bij het begin. Ondertussen weten jullie al dat Google meer is dan alleen een zoekrobot. Google wordt ook gebruikt als emailprovider, routeplanner, nieuwsbron, enz ...

Hieronder leg ik je uit hoe je Google kan gebruiken als proxy. Veel mensen gebruiken de internettoegang op hun werk of school. Indien jullie netwerkbeheerder een beetje slim is heeft hij een zogenaamde "black list" ingesteld. Meestal komen hier de sites in waar jullie baas niet zo graag van heeft dat er iemand anders dan hijzelf naar kan surfen.

Foefje ...

Gebruik gewoon de Google vertaalservice als een proxy om voorbij de zwarte lijst ingesteld door de netwerkbeheerder te raken.

Typ de volgende URL in de browser :
http://www.google.com/translate?langpair=enen&u=www.sitenaarkeuze.com (www.sitenaarkeuze.com vervang je door de site die je wil bezoeken...)

Wat je nu krijgt is de vertaling (engels naar engels) van de pagina die je wil bezoeken ... omdat je verbinding naar een google.com pagina wijst zal deze niet geblokkeerd worden (tenzij google.com op de zwarte lijst staat natuurlijk)

Last but not least: Als je van deze tip gebruik maakt hou er dan rekening mee dat dit foefje ervoor zorgt dat je de pagina's op de zwarte lijst kan zien maar dat het niet je IP adres verbergt !

Ga naar http://www.google.com/translate?langpair=enen&u=www.whatismyip.com om te checken wat je IP nummer is.

Dat was het ! Greetz, Richard

Geen opmerkingen: